Zdjęcie wykonane: | 06.09.2015, 12:58 |
Aparatem | Panasonic, DMC-FZ50 |
Przesłane | 17.11.2015 07:30 |
Szerokość | 1032px |
Wysokość | 690px |
Producent | Panasonic |
Model | DMC-FZ50 |
Data zrobienia zdjęcia | 06.09.2015, 12:58 |
17.11.2015 08:35
ładnie
17.11.2015 09:50
czyzby grzybek.. halucynogenny? :)))))
17.11.2015 10:39
@dakron1: Podobno jest to grzyb dla smakoszy. Może być przyrządzany na wiele rozmaitych sposobów. W stanie surowym jest trujący. Dla leśników groźny pasożyt drzew przeważnie liściastych i to najczęściej zdrowych. Ja go nie polecam ale jeśli ktoś jest smakoszem grzybów to życzę smacznego.
Pozdrawiam.
.
17.11.2015 10:03
Ładny okaz :)
17.11.2015 10:52
@margraf: to wielki błąd, tu masz przepis Żółciak siarkowy a'la flaczki
czas przygotowania : ok. 30 minut
składniki :
ok. 1 kg żółciaka siarkowego
1 nieduża marchewka
1/2 korzenia pietruszki
kawałeczek korzenia selera
ok. 4 szkl. bulionu jarzynowego albo jarzynowo mięsnego
4 ząbki czosnku
1 czubata łyżka masła
1 czubata łyżka mąki pszennej
1 czubata łyżka majeranku
do smaku - sól, papryka mielona słodka, papryka mielona ostra
grzyb oczyścić i opłukać. Włożyłam do wrzątku i gotowałam 15 minut a następnie odcedziłam. Kiedy nieco ostygł pokroiłam w cienkie paseczki.
Warzywa oczyściłam i starłam na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W garnku roztopiłam masło. Wrzuciłam pokrojonego grzyba i starte warzywa. Smażyłam mieszając przez kilka minut. Oprószyłam mąką i jeszcze chwilę smażyłam. Wlałam zimny bulion. Gotowałam 5 minut. Na koniec doprawiłam flaczki roztartym z odrobiną soli czosnkiem, roztartym w rękach majerankiem i papryką.
@dakron1: Dzięki :)) ...
@dakron1: ... jak przeżyję - podzielę się :)))
17.11.2015 16:46
jest bardzo fotogeniczny!
18.11.2015 14:41
Mnie szkoda byłoby pokroić tego pięknisia na flaczki; zamarynowałabym go w całości i postawiła na akwarium; -))
19.11.2015 23:39
Taki ładny okaz, że aż szkoda byłoby go zrywać:)))
20.11.2015 12:44
to prawda łądny okaz i szkoda go przerabiać-a niech sam umrze piekny i w spokoju
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!
Zaloguj się
17.11.2015 07:41
Ładny okaz