Cozze,,po polsku omułek , świeżo zebrane w M.Tyrreńskim,,pyszne z sokiem cytryny i pietruszką #OwoceMorza
Zdjęcie wykonane: | 29.05.2006, 18:45 |
Aparatem | Kodak, CX7430 |
Przesłane | 30.03.2007 11:13 |
Szerokość | 1280px |
Wysokość | 853px |
Producent | Kodak |
Model | CX7430 |
Data zrobienia zdjęcia | 29.05.2006, 18:45 |
20.10.2007 18:42
ale nie surowe plizzzz
a co zrobi sie z flakami
21.10.2007 15:59
:) w zasadzie to sie je zjada ,,,,
22.10.2007 16:25
to chyba wcina to sie z zamkniętymi oczami :)
a jak to smakuje
25.10.2007 11:57
oczyszcza się je z zewnątrz,,,, na patelnie dajesz olej z oliwek ,papryka ,nać pietruszki,i dużo cytryny co najmniej 2-3 pokrojone w ćwiartki.Do tak przygotowanych składników wrzucasz Cozze i dusisz pod przykryciem , do momentu ąz sie otworzą,trwa to chwile,,,, a potem zasiadasz do stołu i wcinasz z bułeczka i popijasz winkiem,,, są super chodziarz widok nie jest zbyt smaczny :)
25.10.2007 12:31
tak ładnie to opisałeś że zaburczało mi w brzuchu :)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany!
Zaloguj się
06.10.2007 21:14
A to ciekawe.
Do nowych potraw podchodzę z dystansem , jestem tradycjonalistą.